2015. április 9., csütörtök

Banános dióval töltött palacsinta ,dió bundában







HOZZÁVALÓK
A palacsintához
1.20 dkg finomliszt
2.1 db tojás (lehet 2 db is, ha valaki tojásosabban szereti)
3.4 dl tej (langyos )
4.2 dl víz
5.2 ek napraforgó olaj (a tésztába)
6.5 dkg vaj (olvasztott)
7.1 csipet só
8.2 ek cukor
9.1 kk szódabikarbóna
10,2 tk citromhéj
11.2 tk citromlé
12.1 csomag vaníliás cukor (opcionális)

A TÖLTELÉKHEZ
1.4 banán
2.10 dkg darált dió
3.2 kanál porcukor
4,2 evőkanál méz
5.olaj

A PANÍRHOZ
1.2 tojás
2.liszt
3.4 evőkanél darált dió
4.3 evőkanál porcukor

ELKÉSZÍTÉS
1.A liszthez adjuk hozzá a cukrot, szódabikarbónát, sót, keverjük el. (Aki szeretne, itt tehet hozzá egy csomag vaníliás cukrot. Én csak egyszerűen nem szeretem, hogy szinte már nincs édesség vanília nélkül.)
2.Keverjük össze a nedves hozzávalókat, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá apránként a lisztes keverékhez, amíg el nem fogy. (Használhatunk robotgépet.) A tészta sűrűbb lesz, mint a szokásos szódavizes változat.
3.Hevítsünk egy serpenyőt majdnem teljes lángon forróra, olajozzuk 1 tk olajjal, majd vegyünk egy merítőkanalat. Ebben merjünk ki palacsintatésztát, amilyen vastagra szeretnénk, majd csurgassuk és a serpenyőt finoman körbebillentve osszlassuk el egyenletesen. Az első oldalt süssük kb. egy percig, falapáttal ellenőrizzük, mennyire barna. Fordítsuk meg, a másik oldalt pirulásig sütjük.
Borítsuk tányérra.
4.Addig süssük, amíg el nem fogy a tésztánk, közben néhányszor olajozzuk ki újra a serpenyőt.
5.A töltelékhez a banánt alaposan törjük össze és a hozzávalókkal alaposan keverjük ki.éa töltsünk meg minden palacsintát vele.Két szélénél hajtsuk be és tekerjük fel.
6.A diót keverjük ki a porcukorral prézlival.,előbb lisztbe ,majd felvert tojásba ,végül a diós masszában forgassuk meg és süssük ki olajban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése