2015. április 14., kedd

Mákos birsalmakrémes sütemény








Tészta:
4 tojás
12,5 dkg margarin
1 csomag sütőpor
3 evőkanál cukor
10 dkg darált mák
4 evőkanál liszt

Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
5 evőkanál cukor
3 szép nagy birsalma
12,5 dkg margarin

Máz:
10 dkg ét tortabevonó
kevés étolaj
pici víz

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a margarinnal és a cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a mákot és a sütőport. A lisztet hozzáadjuk a tojássárgájához, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét és elkeverjük. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a szokásos módon pudingot készítünk, és még melegen elkeverjük benne a margarint. A birsalmát kevés vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, majd botmixerrel alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a pudinghoz és alaposan elkeverjük. Ha még savanykás lenne, adjunk hozzá még cukrot.
A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, és megkenjük krémmel. A tortabevonót összetörjük, kevés vízzel és olajjal összefőzzük, majd még melegen a krémre kenjük. A süteményt hűtőbe rakjuk 2 órahosszára. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése