2015. április 14., kedd

Ropogós diós








A tésztához:
6 tojásfehérje
10 dkg durvára vagdalt dió
8 dkg kókuszreszelék
20 dkg cukor
3 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor

A krémhez:
6 tojássárgája
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
6 dl tej
25 dkg margarin
4 csomag vaníliás cukor
fél dl lefőzött kávé

A tetejére:
20 dkg szögletes keksz
10 dkg kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉSE A tojásfehérjéket habbá verjük, közben minden hozzávalót beleszórunk, a lisztet utoljára. Óvatosan összedolgozzuk. Egy 30 × 20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát és kb. 20 percig közepes lángon sütjük (tűpróba!).
A krémhez a tejet feltesszük melegedni. A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral és a liszttel, hozzá egy keveset a melegedő tejből, és ezzel is kikeverjük. A tojásos masszát beleöntjük a langyos tejbe, majd szapora kavargatás mellett besűrűsödésig főzzük. Levesszük a tűzről és langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és óvatosan eloszlatjuk benne.


A kihűlt vaníliakrém háromnegyed részét a tésztára kenjük, ezután kirakjuk háztartási keksszel. A maradék krémbe belekeverjük a kávét, a keksz tetejére egyenletesen rásimítjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel. Másnap szeleteljük, mert a keksz addigra megpuhul. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése