2015. április 22., szerda

Sonkás-kolbászos háromszögek recept






hozzávalók / 4 adag
A tésztához
50 dkg finomliszt
125 g margarin
2 db burgonya (nagy, főtt)
5 dkg élesztő
2 dl tej
2 db tojás
0.25 teáskanál cukor
só ízlés szerint

A töltelékhez
15 dkg sonka
10 dkg kolbász (füstölt)
1 ek napraforgó olaj
A tejfölös kencéhez
150 g tejföl
1 fej fokhagyma (nagy)
1 teáskanál paprikakrém (de ízlés szerint)

A tetejéhez
1 ek szezámmag
A forma kikenéséhez
2 evőkanál finomliszt
1 ek napraforgó olaj


elkészítés
Kevés langyos tejbe -kis cukorral elkeverve- az élesztőt beletesszük, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lisztbe beletesszük a megfőtt, áttört burgonyát, a tojást, a margarint, az élesztőt, a sót és langyos tejjel jól összedolgozzuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A sonkát és a kolbászt kevés olajon összepirítjuk.
A tejfölbe vagdossuk a fokhagymát, teszünk bele paprikakrémet, összekeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyan kinyújtjuk, bekenjük tejföllel, rátesszük a sonkát, kolbászt.
Feltekerjük, váltakozó irányban srégen elvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk.
Kilisztezett, olajozott tepsibe tesszük, teleszórjuk szezámmaggal. 
Előmelegített sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése