2015. április 22., szerda

Vendégváró tál








Hozzávalók:
A franciasalátához:
1 kis cs kukoricás franciasaláta
1 pohár nagy tejföl
8 ek majonéz
2 ek mustár
só, bors

A sonkatekercshez:
8 szelet sonka
2 ek tejföl
2 ek majonéz
1 tömlős magyaros fűszerezésű sajt
2 főtt tojássárgája
só, bors

A kaszinótojáshoz:
5 tojás
1 tömlős sajt (natúr)
kevés tejföl
só, bors, kevés pirospaprika

A fasírthoz:
30 dkg darált hús
1 tojás
1 szelet kenyér
1 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
prézli
olaj

Továbbá:
10 dkg füstölt kolbász
1 virsli
fogpiszkáló
ketchup


Elkészítés:
A franciasalátához feltesszük a vizet, ha forr, beleöntjük a franciasalátát, 10 perc alatt puhára főzzük.
A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a fűszereket és franciasalátát jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
A sonkatekercshez a hozzávalókat jól összekeverjük, a megfőtt tojássárgáját összetörjük, és úgy adjuk a masszához. Minden sonkára teszünk belőle és feltekerjük.
A kaszinótojáshoz a tojásokat megfőzzük sós vízben. Ha kész, megpucoljuk a tojásokat, kettévágjuk.
A sárgáját összetörjük, hozzáadjuk a sajtot, tejfölt, fűszereket, jól összekeverjük és visszatöltjük a tojásfehérjébe.
A fasírthoz a hagymát olajon megdinszteljük, adunk hozzá pirospaprikát, és ráöntjük a darált húsra.
Hozzáadjuk az előzőleg vízbe beáztatott, kinyomkodott kenyeret, a megpucolt fokhagymát, a fűszereket, a tojást. Jól összedolgozzuk. Gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk prézlibe és olajba kisütjük.
Most pakoljuk nagy tányérra, mindenki ízlés szerint. (Én ezt az elrendezést választottam.)
A virslit polip formába vágjuk ki. A szemét és a száját késsel formáljuk ki, a ketchupot tegyünk a nyílásokba, és a polip fejére, az lesz a sapkája.
Díszíthetjük még kolbásszal, kis karikára vágjuk, nyomunk rá egy kis majonézt, és fogpiszkálót szúrunk bele. A fasírtokba is szúrhatunk fogpiszkálót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése