2015. szeptember 16., szerda

Otelló szőlőszörp recept






hozzávalók / 4 adag
3 kg szőlő (otelló szőlő)
1 kg cukor
10 g citromsav

Elkészítés
A szőlőt megmossuk, leszemezzük.
Alaposan összenyomkodjuk, megszórjuk egy kevés kristálycukorral, és egy éjszakára lefedve pihentetjük.
Másnap felforraljuk, és 1-2 percet főzzük. Ezután átpasszírozzuk, lecsöpögtetjük.

Lemérjük a szőlőlé súlyát, és kilónként 50-60 deka kristálycukrot szórunk bele a szőlő édességétől függően.
Felforraljuk újra, és 10 percig kevergetve főzzük, lehabozzuk közben. Ezután beleszórjuk a citromsavat, és még 1 percig kevergetve főzzük.

Mikróban sterilizált üvegekbe töltjük, rácsavarjuk az üvegek tetejét, és fejre állítjuk pár percre. Száraz dunsztban hűtjük ki.
Szénsavas vagy mentes vízzel kínáljuk ezt a finom üdítőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése