2016. február 13., szombat

CSÖRÖGEFÁNK



CSÖRÖGEFÁNK

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál porcukor
  • kevés só
  • 1 evőkanál rum
A sütéshez:
  • olaj
A tálaláshoz:
  • porcukor
  • lekvár
  • Elkészítés:

    A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a sót, a rumot és az átszitált lisztet. Összedolgozzuk, hogy szép sima tésztát kapjunk, majd fél órát pihentetjük.
    Újra átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Derelyemetszővel tetszőleges négyszögeket vágunk belőle, és a közepét behasítjuk.
    Bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
    Jól lecsöpögtetjük, papírszalvétára szedjük, és porcukorral megszórva, ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése