2015. április 13., hétfő

Diós márványos sajttorta sütés nélkül recept







hozzávalók / 4 adag
Az összeállításhoz
30 db babapiskóta
12.5 dkg margarin
12 dkg dió (darált)
4 ek kekszmorzsa
2 dl tej
2 ek cukor
1 ek vaj

A krémhez
450 g joghurt
250 g mascarpone
10 g zselatin
3 ek porcukor
10 dkg tortabevonó (tejcsokoládés)

elkészítés
A babapiskótát zacskóba tesszük, nyújtófával morzsásra törjük.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a babapiskótát, diót, darált kekszet, cukrot és a tejet, és  jól összedolgozzuk.
Tortaformát kivajazunk, és kanállal belenyomkodjuk a masszát, és elsimítgatjuk.
A joghurtot (az összeset) kiöntjük egy tálba, a mascarponét is, a cukrot, és összekeverjük.
A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, és a krémhez adjuk.
Utána kettéosztjuk a krémet, a megolvasztott tortabevonót a egyik krémhez adjuk. Betesszük a hűtőbe dermedni.
A kétféle krémet evőkanalanként váltakozva a formába adagoljuk, egy villával kissé elkeverjük, ettől lesz szép márványos a tortánk. Nem kell túlzottan elkeverni.
Másnap fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése