2015. április 14., kedd

Eclair fánk








Tésztához:
10 dkg zsír
kb. 2 dl víz
5 evőkanál liszt
6 tojás
1 evőkanál cukor

A krémekhez:

1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag csokoládés pudingpor
12,5 dkg (fél kocka) margarin
5 dl tej
4 evőkanál cukor
Tetejére:
10 dkg ét tortabevonó
A zsírt és a cukrot edénybe tesszük, ráöntjük a vizet, kis lángon felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, addig kavarjuk, míg el nem válik az edénytől. Ha elválik az edénytől, levesszük a tűzről. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de minden egyes tojással nagyon alaposan el kell keverni. A tepsibe sütőpapírt teszünk, habzsákba töltjük, és egymástól pár centire 10 cm-es csíkokat nyomunk belőle. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük, kb. 20 perc alatt. Belocsoljuk jó alaposan vízzel a sütőt, hogy gőz keletkezzen, és betoljuk a fánkokat sütni. Nagyon fontos, hogy az ajtót nem szabad kinyitni 20 percig, mert a tészta összeesik. Utána visszaállítjuk a sütőt 180°C-ra, és tovább sütjük még 20 percig. Ha kész, kitámasztjuk a sütőt késsel, hogy kevés levegőt kapjon, úgy hűljön a tészta. Természetesen a sütőt elzártuk. 25 perc múlva kivehetjük a tésztát, és teljesen kihűtjük, majd kettévágjuk.
A vaníliás pudingot kevés tejjel és 2 kanál cukorral elkeverjük. 2,5 dl tejbe beletesszük a negyed margarint és a pudingot, majd gázon sűrűre főzzük. Ugyanígy készítjük el a csokoládés krémet is. Teljesen kihűtjük mindkettőt. Nyomózsákba tesszük, és felváltva megtöltjük vele a fánkokat. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, majd a fánkok tetejére csurgatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése