2015. április 14., kedd

Burgonyatekercs töltve minden jóval








Ma elkészítettem megint a burgonyatekercset, mert a családnak nagyon ízlett. Módosítottam az alapanyagokon, de megint nagyon finom lett!

A tésztához:
50 dkg burgonya
15 dkg liszt
2 tojás

2 evőkanál vaj
2 nagy fej hagyma

A töltelékhez:
2 dl tejföl
5 db Mackó kockasajt
10 dkg füstölt sajt
30 dkg sonka
30 dkg konzerv csemegekukorica
bors, ételízesítő
10 dkg császárszalonna

A tetejére:
tojássárgája
köménymag
piros darált paprika
reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉSE A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és megfőzzük. Ezután a vizet leöntjük róla, és burgonyatörőével összetörjük. Hozzá adjuk a lisztet, a tojást, a vajat és az előzőleg apróra vágott, olajon megdinsztelt hagymát. Alaposan
összedolgozzuk.
A töltelékhez a tejfölt összekeverjük a lereszelt sajttal és a fűszerekkel. A sonkát és a császárszalonnát apróra vágjuk, és olajon sütjük 10 percig.
Egy konyharuhát belisztezünk. és kinyújtjuk a burgonyamasszát. Rákenjük a tejfölt, rászórjuk a sonkaragut, majd az apróra vágott Mackó sajtot is. A két végét behajtjuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük. Olajozott tepsibe rakjuk, megkenjük egy tojássárgájával, rákenjük a darált pirospaprikát, majd megszórjuk köménymaggal és sajttal, és 180°-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése