2015. április 14., kedd

Kozák sapka






A tésztához:
6 tojás
4 evőkanál cukor
5 csapott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 evőkanál cukor

Az oldalára:
12,5 dkg margarin
3 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
1 dl tej
10 dkg kókuszreszelék

A tetejére:
5 dkg tortabevonó csokoládé

ELKÉSZÍTÉSE
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral. Lassan belekeverjük a fehérjébe a lisztet és a cukros tojássárgáját. Óvatosan összedolgozzuk. Kettéválasztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. Egy 30 × 20 cm-es tepsit kiolajozunk, és kibélelünk sütőpapírral. A sárga masszát beleöntjük, elsimítjuk, majd a kakaós masszát kanalanként rácsurgatjuk. Kb. 15 perc alatt 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.)
A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük. A tésztáról lehúzzuk a papírt, és legkisebb pogácsaformával köröket szúrunk ki belőle. Két-két darabot összeragasztunk tetszés szerinti mennyiségű pudinggal. A margarinnal, a tejjel, a cukorral és a kakaóval sűrű krémet főzünk, és minden korongot megforgatunk benne, majd a kókuszreszelékben meghempergetjük. Megolvasztjuk a tortabevonót, és minden kozák sapka tetejére teszünk belőle. Fogyasztásig hűtőbe, vagy hideg helyre tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése