2015. április 14., kedd

Gesztenyepüré sütemény








Tészta:
8 tojás
12,5 dkg margarin
4 evőkanál cukor
5 csapott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor

Krém:
25 dkg gesztenyemassza
3 dl Hulala habtejszín
12,5 dkg margarin
kevés rum aroma

ELKÉSZÍTÉSE A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját csomómentesre keverjük a cukorral és a vajjal. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet hozzáadjuk a sárgájához, elkeverjük, majd a fehérjét is és finoman beleforgatjuk.  A tésztát megfelezzük, egyik feléhez adjuk a kakaót és külön, 2 részletben megsütjük a két lapot.

 Krémhez a gesztenyemasszát kiengedjük, elkeverjük a vajjal és az aromával. A tejszínt kemény habbá verjük. A kakaós tésztalapot középen kettévágjuk.
Az első kakaós lapot megtöltjük habbal, ráreszeljük a gesztenyemasszát, jön a fehér lap, rá a hab, reszelt gesztenyemassza, majd a kakaós lappal fejezzük be. Megkenjük habbal, nyomózsákból habot nyomunk a tetejére és végül megszórjuk gesztenyepürével. /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése