2015. április 14., kedd

Puncskocka








A tésztához:
75 dkg liszt
25 dkg vaj
30 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
2 dl tej
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:
2 dl tej
5 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál lefőzött kávé
2 teáskanál rum
6 dkg lekvár
5 dkg vaj

A tetejére:
20 dkg porcukor
1 kávéskanál rum aroma
0,3 dl meggylé

ELKÉSZÍTÉSE A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kinyújtjuk kb. fél centi vékonyra. Vágunk belőle két 40 × 24 cm-es lapot, majd az egészet megsütjük külön-külön (a maradék tésztát is, az mindegy, hogy mekkora) előmelegített sütőben, 160°C-on 10-15 perc alatt.
A töltelékhez a tejet felforraljuk. A maradék tésztát elmorzsoljuk és leöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumot és a vajat, majd jól összekeverjük. A tölteléket a két lap közé töltjük.

A mázhoz a porcukrot összekeverjük az aromával és a meggylével. Rákenjük a tésztára. Amikor száradni kezd, a szeleteket bejelöljük, majd ha megszáradt a máz, a süteményt felszeleteljük. A tetejét lehet még csokoládéval díszíteni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése