2015. április 24., péntek

Tarkabab leves sajtgaluskával recept







hozzávalók / 4 adag
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
30 dkg tarkabab 
1 db tömlős sajt natúr
1 tojás
4 ek liszt
olaj
bors, só, pirospaprika

elkészítés
A tarkababot előző este be kell áztatni hideg vízbe.
A sárgarépát, petrezselymet megpucoljuk, lábasba tesszük, felöntjük hideg vízzel, hozzáadjuk a babot, sót, borsot, és készre főzzük.
Rántást készítünk, 1 kanál lisztet kevés olajjal világosbarnára pirítunk, felöntjük fél pohár hideg vízzel, és a leveshez adjuk.
A galuskához kinyomjuk a tömlős sajtot, hozzáadjuk a 3 kanál lisztet, 1 tojást, kevés vizet, és alaposan elkeverjük.
Nokedliszaggatón a leveshez adjuk, ha feljön a leves tetejére a galuska, kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése