2015. június 7., vasárnap

Almarózsa








HOZZÁVALÓK
A tésztához
1 db leveles tészta (kész, 
A töltelékhez
4 db alma
6 evőkanál kristálycukor
1 db citrom leve
1 csapott evőkanál fahéj (őrölt)
olaj
1 tojássárgája


ELKÉSZÍTÉS
1.Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Szeleteljük fel, vékony kb. 3 mm széles cikkekre. Egy lábasba vizet forralunk beletesszük a cukrot és a citrom levét, majd ha forr az almákat 2 percig forraljuk benne. Figyeljünk rá, nehogy szétfőzzük a szeleteket. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek. 
2.A tésztát 6 egyforma, 2,5 cm széles csíkra vágjuk egy derelyevágóval.Megkenjük olajjal megszórjuk fahájjal 
és porcokorral.ráfektetjük az almákat egymás mellé,Feltekerjük szorosan .A végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.,Le kenjük tojássárgájával
3,Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 C fokon 20-35 percig sütjük, amíg szép piros színe nem lesz.Végén
még megszórhatjuk fahéjas porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése