2015. június 7., vasárnap

Képviselőfánk ,tejszínhabos eperrel töltve,tejszínes vajkaramellás öntettel és mandulával.






HOZZÁVALÓK
A TÉSZTÁHOZ
2 dl víz
1 csipet só
1 teáskanál cukor (kk)
20 dkg finomliszt
6 db tojás
20 dkg margarin

A KRÉMHEZ
1 hulala tejszín
40 dkg eper

A TETEJÉRE
5 dkg ráma
fél dl hulala 
7 kanál cukor
10 dkg mandula

ELKÉSZÍTÉS
1.A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet.
Addig keverjük, míg sűrű nem lesz és elválik a tészta az edény falától. Levesszük a tűzről, és ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat a masszához.

2.Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagcsöves nyomózsákból halmokat, vagy sima fejjel gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert a tészta térfogata kétszeresére nő.

3,Forró sütőben sütjük kb. 20 percig, amíg szép világosbarna nem lesz. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta. Ha mód van rá, hagyjuk a sütőben, nyitott sütőajtó mellett kihűlni a tésztát.

4.A hulalát kemény habbá verjük,hozzáadjuk az epret amit előzőleg alaposan össze törtünk ,össze keverjük.
A süteményt ketté vágjuk és minden fánkot megtöltünk a krémmel.

5.A cukrot karamelizáljuk ,végül hozzáadjuk a tejszínt és a vajat ,erős lángon kevergetve még 5 percig főzzük.
Minden fánkot meglocsolunk vele és megszórjuk mandulával.Hűtőbe tesszük 1 óra múlva fogyaszthetó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése