2015. szeptember 27., vasárnap

Békaszáj recept






hozzávalók / 6 adag

500 g finomliszt
350 g vaj
150 ml tejföl
1 db tojás
1 db tojássárgája
1 csipet só
100 g lekvár/ dzsem (savanykás)
1 csomag vaníliás cukor (a szóráshoz)
2 ek porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés

A lekvár és a porcukor kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. Három cipót formálunk, és hidegre tesszük 1-2 órára. (Én reggel szoktam összegyúrni, és délben sütöm).
A sütőt bekapcsoljuk. Az egyik cipót lisztes deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Nagyobb köröket szaggatunk (8-9 cm ), közepére lekvárt teszünk, összehajtjuk, a szélét finoman ujjainkkal összenyomjuk (ne nagyon, hogy sütés közben ki tudjon nyílni).
Sütőpapírral bélelt tepsiben 10-12 perc alatt megsütjük.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Ugyanígy járunk el a másik két cipóval is. A szaggatástól maradt darabkákat összegyúrjuk, ha van lehetőség ezt még egy keveset hideg helyen pihentetjük, mert ha nem, nem fog olyan szépen kinyílni, mint az előbbiek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése