2016. február 15., hétfő

Almás diós bejgli




Hozzávalók:

A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg friss élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 1 csapott ek cukor
  • 3 dl tej
A töltelékhez:
  • 40 dkg darált dió
  • 1 üveg alma lekvár
  • fél dl olaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés:

Az élesztőt kevés tejben, 1 kiskanál cukorral alaposan elkeverjük, majd hagyjuk felfutni.
A liszthez hozzáadjuk, a 1 tojást, a vajat, az 1 kanál cukrot, a felfutott élesztőt és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Alaposan elkeverjük, és kidolgozzuk.
Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát, ketté vágjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk megkenjük a lekvár felével, majd megszórjuk a fele, porcukorral elkevert dióval. Meglocsoljuk az olaj felével, majd feltekerjük.
A másik adag tésztával ugyan úgy járunk el.
Végül tepsibe rakjuk, megszurkáljuk pár helyen egy hústűvel, hogy ne repedjen szét sütés közben, és lekenjük a tetejét a tojássárgájával.

180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése