Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 5 dkg friss élesztő
- 10 dkg vaj
- 1 csapott ek cukor
- 3 dl tej
A töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- 1 üveg alma lekvár
- fél dl olaj
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben, 1 kiskanál cukorral alaposan elkeverjük, majd hagyjuk felfutni.
A liszthez hozzáadjuk, a 1 tojást, a vajat, az 1 kanál cukrot, a felfutott élesztőt és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Alaposan elkeverjük, és kidolgozzuk.
Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát, ketté vágjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk megkenjük a lekvár felével, majd megszórjuk a fele, porcukorral elkevert dióval. Meglocsoljuk az olaj felével, majd feltekerjük.
A másik adag tésztával ugyan úgy járunk el.
A másik adag tésztával ugyan úgy járunk el.
Végül tepsibe rakjuk, megszurkáljuk pár helyen egy hústűvel, hogy ne repedjen szét sütés közben, és lekenjük a tetejét a tojássárgájával.
180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése