2016. február 21., vasárnap

DIÓS KÁVÉS KRÉMES SÜTEMÉNY




DIÓS KÁVÉS KRÉMES SÜTEMÉNY


HOZZÁVALÓK

A TÉSZTÁHOZ
7 tojás
14 dkg cukor
14 dkg darált dió
3 nagy evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
rumaroma

olaj

A KRÉMHEZ
7 dl tej
fél kocka ráma
4 púpozott evő kanál liszt
15 dkg durvára tört dió
1 dl erős fekete kávé
5 evő kanál cukor


A TETEJÉRE
2 tábla torta bevonó
olaj
4 evőkanál tej

ELKÉSZÍTÉS
1,A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet.

2.Kevés tejjel elkeverjük csomó mentesre a lisztet ,hozzá adjuk a cukrot össze keverjük.A maradék tejet a fél kocka rámát és kávét ,feltesszük főlni a tűzre mikor majd nem forr hozzá adjuk a lisztet .sűrű kevergetés közben sűrűre főzzük a krémet.

3.A diót pici olajon kb 2 perc alatt meg
pirítjuk.Mikor kihűlt a krém hozzá adjuk a diót.A süteményünk tetejét megkenjük a krémmel.

4.A torta bevonót megolvasztjuk a hozzá valókkal ,rákenjük a teljesen kihűlt sütemény tetejére,díszítjük dió darabokkal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése