2016. február 17., szerda

Ehető salátás tál



Ehető salátás tál

Hozzávalók:

A kosárhoz:
  • 20 dkg kerek sonka
  • 1 csomag ropi
  • zöld hagyma szár
  • pár saláta levél
A franciasalátához:
  • 30 dkg zöldborsó
  • 20 dkg sárgarépa (kockára vágva)
  • 1 közepes db alma (savanykás)
  • 3 közepes db csemegeuborka (vagy ecetes)
Az öntethez:
  • 3.75 dl tejföl
  • 1.5 ek majonéz
  • 2 teáskanál mustár
  • 0.5 teáskanál cukor
  • 1 kk só
  • 1 teáskanál citromlé
  • Elkészítés:

    A sonkába beleszurkáljuk a ropit, de óvatosan mert a ropi könnyen törik. Ha megvagyunk vele, akkor alulról felfelé körbefonjuk a zöldhagyma
    szárral, a képen látható módon.
    A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát csak a főzés után kockázzuk fel.)
    A megfőtt zöldségeket leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a felaprított nyers almát és az ecetes uborkát.
    A tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük.
    Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük.
    A jól lehűtött franciasalátával megtöltjük a kosárkánkat, majd salátalevelekkel díszítjük a szélét.
    Gyorsan fogyasztjuk el mert a ropi kb. 1 óra alatt elázik a salátától.
    Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése