2016. február 14., vasárnap

Amerikai krémes



Hozzávalók:

A tésztához:
  • 7 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaó
  • 11 ek. víz
  • 2 evőkanál olaj
A krémhez:
  • 7 tojás fehérje
  • 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint )
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 – 6 dl tej
A tetejére:
  • 4 dl Hulala tejszín
  • habfixáló
  • reszelt csokoládé (vagy kakaópor)
  • Elkészítés:

    A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel és az olajjal. Majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20perc alatt megsütjük.
    Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon pudingot főzünk. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Keverjük a még forró pudingba, és kenjük a kisült piskóta tetejére. Tegyük vissza a sütőbe további 10–15 percre, közepes hőfokra, majd  vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
    Ha kihűlt, simítsuk a tetejére a habfixálóval keményre felvert tejszínhabot és szórjuk meg kakaóporral vagy reszelt csokoládéval.
    Fogyasztásig hűtőben tároljuk, majd kockákra vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése