2016. február 14., vasárnap

Csupa chocko szelet




Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 5 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 6 ek. finomliszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 ek.holland kakaó
A krémhez:
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek.cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg barna cukor
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 12 dkg vaj (vagy margarin)
  • Elkészítés:

    A tojásokat szétválasztjuk, vigyázzunk, hogy ne kerüljön a fehérjébe a sárgájából.
    A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem teljesen kemény lesz. Ekkor kanalanként belekeverjük a kristálycukrot. Majd egyesével belekeverjük a tojássárgákat is.
    A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. 1-2 evőkanállal a tojásos masszához adunk és gyors mozdulatokkal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan.
    A masszát beleöntjük egy sütőpapírral bélelt formába és mehet a sütőbe.az első 10 percben 180 majd 160 fokon sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hoyg átsült e.
    Kivesszük, és hagyjuk kicsit hűlni. Kivesszük a formából, óvatosan rácsra tesszük és az aljáról levesszük a sütőpapírt. (Időnként én megfordítjuk, hogy ne ragadjon rá a piskóta a rácsra) A kihűlt piskótalapot kettévágjuk.
    A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a cukrot, majd habosra keverjük a tojást és összedolgozzuk vele. Felhígítjuk a tejjel és lassan kis lángon, folyamatosan kevergetve krémesre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, langyosra hűtjük, majd belekeverjük a puha vajat.
    A piskótát megtöltjük a krémmel úgy, hogy tetejére is jusson belőle. Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése