Hozzávalók:
A tekercsekhez:
30 deka liszt
15 deka margarin
1 cs. sütőpor
1 kanál cukor
1 kanál tejföl
4 tojás sárgája
baracklekvár
10 dkg cukrozott dió
A csokoládés piskótához:
3 egész tojás
5 deka cukor
30 deka liszt
1 cs. sütőpor
3 kanál kakaópor
3 deci tej
1 deci étolaj
A citromos mázhoz:
2 cs. vaníliás pudingpor
1 citrom leve
18 deka porcukor
18 deka margarin
6 dl tej
A díszítéshez:
10 deka étcsokoládé
A tekercshez a hozzá valókat alaposan össze dolgozzuk.Majd 4 egyenlő részre osztjuk vékonyra kinyújtjuk.
Mindegyiket megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval, feltekerjük.
Kiolajozott tepsibe, egymástól egy kicsit távolabb rakjuk le. (Az én tepsim mérete 30x20cm.)
A csokoládés piskótához, a tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral, hozzá adjuk az olajat és a tejet, a kakaót, majd a lisztel elkevert sütőport.
Ráöntjük a tekercsekre, és előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Mikor kihűlt a tetejét levágjuk.
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük. Melegen elkeverjük benne a vajat, és a citrom levet.
Megtöltjük a süteményt, és vissza tesszük rá a tetejét.
A maradékkrémmel a tetejét is megkenjük.
Majd a gőz felett felolvasztott csokoládét rácsurgatjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése