2015. augusztus 13., csütörtök

Őszibarack süti






hozzávalók / 8 adag

Tészta
70 dkg finomliszt
2 dl tej
20 dkg sertészsír
30 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Töltelék
10 dkg dió (darált dió + a tészta kikapart belseje)
1 dkg cukrozatlan kakaópor
3 ek sárgabaracklekvár
2 ml rumaroma (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej

Díszítés
3 ml vérnarancs aroma
1 db tojásfehérje
3 ek cukor (kristálycukor)

elkészítés
A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet is, melyből egy sima tésztát gyúrunk. A tésztát egy órát pihentessük hűtőben, majd formázzunk dió nagyságú gömböket, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen kaparjuk ki a belsejét!

A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a por - és vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt, a rumaromát is, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük, majd tölthetjük is a tésztát. A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel ragasszuk össze két félgömböt.
A vérnarancs aromát egy tálba öntjük, és foltokban megkenjük a barack felületét. Utána tojásfehérjével kenjük le, és kristálycukorba forgatjuk azon pillanatban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése