2015. április 28., kedd

Libamell füstölt tarjával csipkebogyó szósszal






Hozzávalók:
1 db libamell
2 db hagyma
1 db fokhagyma
majoranna
kevés olaj
magyaros fűszer keverék
sütő zacskó
20 dkg füstölt tarja

A szószhoz:
1 db kis üveg csipkebogyó lekvár
1 kanál méz
2 dl fehér bor
fahéj
fél kanál liszt
2 kanál cukor
fél kanál mustár


Elkészítés:
A libamellet és a füstölt tarját 4 db-ba vágjuk. A húsokat sütő zacskóba tesszük.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a fűszerekkel együtt a zacskóba tesszük Össze rázzuk, a zacskó száját bezárjuk, 1-2 helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon, majd 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A csipkebogyó lekvárt felforraljuk, hozzá adjuk az összes hozzá valót, végül lisztel besűrítjük és egyet még forralunk rajta.
Főtt burgonyával, petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése