2015. április 9., csütörtök

Mexikói töltött rántott hús burgonya krokettel









Hozzávalók:

50 dkg sertés karaj,csont nélküli,szeletelve
30 dkg mexikói francia saláta alap
2 tojás
zsemlemorzsa
liszt
só, bors, olaj
1 evő kanál vaj

A burgonyakroketthez:
3 db nagy burgonya
10 dkg mexikói francia saláta alap
só, bors
2 tojás
olaj
3 evőkanál liszt
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A húst megmossuk ki klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A francia saláta alapot, 5 perc alatt forró vízben megpároljuk.
Leszűrjük majd vajon még pár percig pároljuk.
A panírozáshoz felverjük a 2 tojást, előkészítjük a lisztet és a zsemlemorzsát.
Minden húsra teszünk a megpárolt mexikói zöldségből, majd össze hajtjuk. (akár össze is tűzhetjük fogpiszkálóval vagy kis hústűvel)
Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban kisütjük.
A kroketthez a meghámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és villával összetörjük.
Hozzá adjuk a tojást, sót, borsot, 2 kanál lisztet, pici olajat, és alaposan össze dolgozzuk. Végül a krumplis masszához adjuk a mexikói zöldséget és finoman összedolgozzuk, vigyázva hogy ne törjön össze.
Tenyérnyi korongokat formázunk a masszából, majd megforgatjuk lisztben, tojásban , zsemlemorzsában, és forró olajban lassú tűzön kisütjük.

Tálaláskor adhatunk mellé például tartármártást is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése