2015. augusztus 13., csütörtök

Tangó szelet






Hozzávalók 6 személyre:
Tésztához
20 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 tojás
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál tejföl

Krémhez
3 csomag főzős vaníliás pudingpor
8 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Díszítéshez
1 csomag piskótatallér
3 dkg étcsokoládé

Elkészítés ideje:
Sütési idő: 12 perc. Előkészítési idő: 60 perc.

Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sütőporral, majd morzsold össze a margarinnal. Ezután keverd hozzá a porcukrot, a kakaót, majd add hozzá a tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. Ha szükséges, akkor apránként adj hozzá még tejfölt.
Ezután felezd el a tésztát, majd nyújtsd ki tepsiméretűre. A tepsi hátlapját zsírozd és lisztezd meg, és tedd rá a kinyújtott lapot, majd villával néhány helyen szurkáld meg. A másik tésztával is így járj el.
Helyezd a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd ezen a hőmérsékleten süsd 10-12 perc alatt világos színűre. A sütőből kivéve tedd a lapot rácsra, és hűtsd ki egészen.
A pudingport keverd simára egy kevés tejjel. A maradék tejet tedd fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, öntsd hozzá a pudingos keveréket. Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt főzd sűrűre, majd hűtsd ki egészen.
A porcukrot és a vaníliás cukrot keverd habosra a margarinnal, majd apránként add hozzá a teljesen kihűlt pudingot.
Az egyik tésztalapot tedd bele a tepsibe, amelynek a hátlapján sütöttél, majd kanalazd rá a krém kétharmad részét.
Egyenletesen simítsd el, és helyezd rá a másik lapot, majd tenyérrel egy kicsit nyomkodd le.
Ezután kanalazd rá a megmaradt krémet, majd szintén egyenletesen simítsd el.
A krém tetejére ízlés szerint helyezz piskótatallért, majd olvasztott csokoládéval csorgasd meg. – Angella Stankovics társaságában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése