2015. augusztus 13., csütörtök

PISZTÁCIÁS KÁVÉ VARÁZS






HOZZÁVALÓK
A TÉSZÁHOZ
Hozzávalók:
8 db tojás
8 nagy kanál kristálycukor
8 nagy kanál liszt
fél csomag sütőpor
10 dkg sótlan pisztácia

A KRÉMHEZ
50 dkg túró
1 doboz mascarpone
fél kocka ráma
15 dkg porcukor

A TETEJÉRE
1 tábla torta bevonó
1 dl erős kávé
4 kanál olaj
4 kanál cukor


ELKÉSZÍTÉS
1,A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét felverjük kemény habbá.
A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 nagy kanál kristálycukrot, és a pisztáciát továbbverjük vele. Majd belekeverjük a 8 tojássárgáját, ezzel is tovább verjük.
Legvégül beletesszük kanalanként a 8 nagy kanál lisztet, és eldolgozzuk.
2,Kimargarinozott és kilisztezett tepsibe, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Berakjuk az előmelegített sütőbe ( villanytűzhelynél ez kb. 150-160 fok, de ezt igazából mindenki maga tudja kitapasztalni). Akkor van kész, ha beleszúrunk hústűt vagy fogpiszkálót, és nem ragad semmi rá!
3,A vajjal össze keverjük a porcukrot majd hozzá adjuk a túrót és a mascarpone alaposan elkeverjük.Megkenjük a süteményünket vele.
4 A tetejére egy lábasba a hozzávalókat össze forraljuk.rákenjük a sütemény tetejére,Hűtőbe tesszük 1 óra hosszára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése