2015. augusztus 13., csütörtök

Dió sütemény recept






hozzávalók / 4 adag
A tésztához
40 dkg finomliszt
25 dkg margarin
15 dkg dió (darált)
15 dkg porcukor
1 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez
3 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
5 ml mandulaaroma

elkészítés
A tésztához valókat összegyúrjuk, amíg össze nem áll, majd vajjal kikent dió sütőformába nyomkodjuk, és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket.
A pudingot a tejben megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.
A margarint a cukorral és a pudinggal habosra keverjük, majd mandulaaromával ízesítjük (van olyan aroma, ami zöldre színezi).
A diókat a krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése