2015. augusztus 26., szerda

PARADICSOM SÜTEMÉNY







Hozzávalók
Tészta
40 dkg liszt
10 ek. paradicsomlé
1 kis dobozos sűrített paradicsom
10 ek. olaj
0,5 cs. szalakálé
10 ek. porcukor
lekvár ízlés szerint

Krém
0,5 l. tej
5 ek. liszt
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
citromhéj

A tetejére
szamóca lekvár
piros torta zselé

ELKÉSZÍTÉS
1.A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Négy vékony lapot nyújtunk belőle, amit tepsi hátán kisütünk. Először nagy lángon, majd pár perc múlva csökkentjük a hőfokot. Hamar megsül.
2.Négy dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl-t csomómentesre keverjük a liszttel. Miután felforrt, beleöntjük a lisztes-tejes keveréket és sűrűre főzzük. A puha Ramát habosra keverjük a cukorral és a citromhéjat is belerakjuk. Miután a krém kihűlt, hozzákeverjük a habos Ramát is.
3.Összeállítás: egy lap, rá a krém, még egy lap, rá lekvár (ne sajnáljuk), majd még egy lap és rá a krém másik fele. Végül bezárjuk az utolsó lappal.
A tetejét megkenjük lekvárral és ízlés szerint díszítjük piros torta zselével,
4.Hűtőben pihentetjük minimum 24 órát. Nekem két napot állt és így tökéletesen megpuhult a tészta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése