Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
2 tojás sárgája
1/2 csomag sütőpor
annyi tejföl, hogy jól gyúrható legyen (kb. 1 evőkanál)
A töltelékhez:
1 kg túró
20 dkg cukor
3 tojás sárgája
10 dkg mazsola
2 csomag vanílliás cukor
szükség szerint búzadara
5 db tojásfehérje habbá verve, a túrót lazítani
A TETEJÉRE
1 csomag mazsola
1 tábla ét torta bevovó
1 üveg szamóca dzsem
1.A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, tepsibe tesszük, meghintjük grízzel (vagy édes morzsával). A töltelékhez kikeverjük a tojássárgákat a cukrokkal, majd krémesre keverjük a túróval, végül beleforgatjuk a mazsolát és a habbá vert fehérjéket. A tésztán egyenletesen elosztjuk, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
2,Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
3,A torta bevonót felolvasszuk és megforgatjuk benne a mazsolákot,haggyuk megszilárdulni.
4.Majd díszítjuk a túrós lepényt vele.Végül szamóca dzsemmel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése