2015. április 16., csütörtök

Palacsinta alma darabokkal ,fahéjas porcukorr






A palacsintához

HOZZÁVALÓK

1. 20 dkg liszt
2. 3 dl tej
3. kb. 2 dl szódavíz
4.2 egész tojás
5, csipetnyi só
6,1/2 dl étolaj
4 db alma
porcukor
fahéj

ELKÉSZÍTÉS
1.A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat..Kisütjük a palacsintákat.
2.Az almákat vékony szeletekre vágjuk a palacsinta sütőben kevés olajon pirosra sütjük .Ráöntjülk a palacsinta tésztát és kisütjük.
3.Végül fahéjas porcukorral megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése