2015. április 14., kedd

Tiramisu őzgerincben







5 dl feketekávé
250 g mascarpone
3 evőkanál cukor
1 csomag Dr. Oetker tejszínízű habpor
3 dl tej
1 csomag babapiskóta
kakaópor

A tejszínhabport a tejjel összekeverjük, és habverővel kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a cukorral, 2 dl feketekávéval és a tejszínhabbal. A babapiskótát egyenként belemártogatjuk a megmaradt 3 dl feketekávéba, vigyázva hogy el ne ázzon. Egy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, és az alját kirakjuk babapiskótával. Erre egy sor krém, megint babapiskóta, majd krém. A tetejét babapiskótával zárjuk. Másnapig hűtőben tartjuk, kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és lehet fogyasztani. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése