2015. április 19., vasárnap

Túrós meggyes gesztenyealagút








Hozzávalók:
20 dkg túró
1 gesztenyemassza
kisdobozos hulala tejszín
fél üveg magozott meggy
2 db natúr túrórudi
fél cs babapiskóta
2 dl tej
2 ek rumaroma
3 ek porcukor
3 lapzselatin


Elkészítés:
A tejszínhabot habverővel kemény habbá verjük, belekeverjük a túrót, porcukrot, a feldarabolt túró rudit, a meggyet.
A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, és hozzáadjuk a krémhez. Hűtőben dermesztjük.
A gesztenyepürét pépessé keverjük a kanál rumaromával.
A kibéleljük a őzgerincformát a sütőpapírral, eligazítjuk rajta vékonyan a gesztenyemasszát, hogy mindenhová jusson.
Erre simítjuk a megdermedt krémet.
A babapiskótát -amit előzőleg beáztattunk a rumos tejbe-, azt rápakoljuk a krém tetejére.
Hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk, lehúzzuk róla papírt, szeletelve fogyasztjuk.
Tipp / megjegyzés:
A túró töltelékhez bármilyen gyümölcs adható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése