2015. április 16., csütörtök

VANÍLIA SODÓBAN ÚSZÓ,MEGGYES PALACSINTA MÁK TÖLTELÉKKEL








HOZZÁVALÓK

A PALACSINTÁHOZ

1.50 dkg liszt
2.5 dl szénsavas ásványvíz
3.7 dl tej
4,4 evőkanál kristálycukor
5,4 tojás
6.6 evőkanál étolaj
7.1 csipet só
8.fél üveg meggy

A TÖLTELÉK

1.20 dkg mák
2.fél dl tej
3.4 evő kanál porcukor

A VANÍLIASÓDÓHOZ
1,2 tojás
2,5 dl tej
3.1 kávéskanál liszt
4.2 csomag vaníliás cukor
5,5 dkg vaj
6.5 dkg cukor

Elkészítés:
1.A lisztet, a cukrot, a tojásokat,A meggyet a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.
2.A mákot a tejjel és a porckorral össze forraljuk 5 perc alatt,minden palacsintát megtöltünk vele.
3.2 tojássárgáját 1 dl tejjel és a liszttel elkeverjük. 4 dl tejet a vaníliás cukorral felforralunk, a tojássárgás keveréket hozzáöntjük. Keverés közben sűrűre főzzük, majd hozzáadunk 10 dkg vajat.
2 tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, majd a forró mártáshoz keverjük.
A palacsintát vanília sodóval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése