2015. április 16., csütörtök

Tejszínes kekszes palacsinta,tejszínes diós mártással.






HOZZÁVALÓK

A PALACSINTÁHOZ

1.20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
2.2 tojás
3.3 dl tej
4.2 dl szénsavas ásványvíz
5.1 csipet só
6.3/4 dl olaj

A TÖLTELÉKHEZ

1,1 kis dobozos hulala tejszín
2.lehet bármi féle töltött keksz,akár oreó is ,ízlés szerint

A DIÓS ÖNTETRHEZ
1.20 dkg darált dió
2.3 dl főző tejszín
3.4 kanál porcukor

ELKÉSZÍTÉS

1.Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
2.A hulala tejszínt kemény habbá verjük .,a kekszett össze tördeljük és elkeverjük a tejszínnel.
3.Megtöltünk minden palacsintát vele és össze hajtjuk a palacsintánkat.
4.A főző tejszínt s diót és a porcukrot össze keverjük ,túzön pár perc alatt össze főzzük.minden palacsintára öntünk belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése