2015. augusztus 13., csütörtök

Mirinda szelet






Hozzávalók:
6 tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
2 ek keserű kakaópor
1 cs sütőpor
1 dl étolaj

A krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
25 dkg túró

A mázhoz:
2 cs. vanília puding
7 dl szénsavas narancs üdítő
4 evő kanál cukor

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül lassan belecsorgatjuk az olajat is, és még néhány óvatos mozdulattal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)
A krémhez a puha margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és azzal is keverjük egy kicsit. A túrós krémet a tészta tetejére kenjük.
A narancsos üdítőből, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni, közben néha megkeverjük. Ha langyosra hűlt a zselatin, akkor a túrós krém tetejére kenjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük. (Mirindával, Fantával vagy más narancsos szénsavas üdítővel készítve is tökéletes.)
Kockákra vagy szeletekre vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése