MOGYORÓS BORZASKA
Mogyorós borzaska
Hozzávalók:
A tésztához:
Az öntethez:
A hempergetéshez:
A tetejére:
|
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk. Majd a tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (30×20 -es tepsi) simítjuk a tészta masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha aranybarna a teteje.
Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni. Majd kiborítjuk a tepsiből, és egyforma méretű kockákra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (30×20 -es tepsi) simítjuk a tészta masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha aranybarna a teteje.
Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni. Majd kiborítjuk a tepsiből, és egyforma méretű kockákra vágjuk.
Az öntet hozzávalóit felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A kockára vágott tésztát, egyesével az öntetbe mártjuk (villára szúrva, és csak egy pillanatra). A megmártott sütikockákat, egymás mellé sorakoztatjuk egy tálcára.
A durvára tört mogyorót pici olajon, kb. 2 perc alatt megpirítjuk. Minden kocka süteményt megforgatunk a pirított mogyoróban.
Elkészítjük a cukormázat, majd bevonjuk vele a süteményünk tetejét.
2 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztható.
2 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése