2016. február 13., szombat

MOGYORÓS BORZASKA




MOGYORÓS BORZASKA


Mogyorós borzaska

Értékeld a receptet


Hozzávalók:

A tésztához:
  • 80 dkg finomliszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 40 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 4 ek méz
  • 1,5 dl tej
  • 4 kanál nutella
  • 10 dkg durvára tört mogyoró
Az öntethez:
  • 40 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 6 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 dl tej
  • 10 ml rumaroma (vagy sütőrum ízlés szerint)
A hempergetéshez:
  • 30 dkg durvára tört mogyoró
  • olaj
A tetejére:
  • 1 csomag marcipán ízű cukor máz
  • egész szem mogyorók

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk. Majd a tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (30×20 -es tepsi) simítjuk a  tészta masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha aranybarna a teteje.
Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni. Majd kiborítjuk a tepsiből, és egyforma méretű kockákra vágjuk.
Az öntet hozzávalóit felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A kockára vágott tésztát, egyesével az öntetbe mártjuk (villára szúrva, és csak egy pillanatra). A megmártott sütikockákat, egymás mellé sorakoztatjuk egy tálcára.
A durvára tört mogyorót pici olajon, kb. 2 perc alatt megpirítjuk. Minden kocka süteményt megforgatunk a pirított mogyoróban.
Elkészítjük a cukormázat, majd bevonjuk vele a süteményünk tetejét.
2 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztható.

Értékeld a receptet


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése