2015. augusztus 19., szerda

RIGÓ JANCSI






Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg kristálycukor
4 tojás
10 evőkanál hideg víz
10 dkg dió
20 dkg liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
20 dkg margarin
14 dkg porcukor
4 dl tej
2,5 kanál liszt

A csokimázhoz:

10 dkg vaj (fontos, hogy ne margarin legyen!)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tésztához a kristálycukrot, a 4 tojás sárgáját és a 10 kanál vizet elkeverjük, és hozzáadjuk a lisztes-sütőporos-kakaós keverékhez. A diót a tésztába keverés előtt durvára vágjuk. Ezután a tojások fehérjéjét felverjük, és nagy mozdulatokkal – nehogy a hab összetörjön – belekeverjük a tésztába. 180 fokon megsütjük.

A töltelék, vagyis inkább krém elkészítéséhez a tejből és a lisztből pépet főzünk, majd hozzáadjuk a vajjal kikavart porcukrot. Ha kihűlt a tészta, rákanalazzuk a krémet.

Végül a mázhoz a vajat, a kakaót és a cukrot folyásra melegítjük és a tésztára öntjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése