Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg kristálycukor
4 tojás
10 evőkanál hideg víz
10 dkg dió
20 dkg liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
20 dkg margarin
14 dkg porcukor
4 dl tej
2,5 kanál liszt
A csokimázhoz:
10 dkg vaj (fontos, hogy ne margarin legyen!)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A tésztához a kristálycukrot, a 4 tojás sárgáját és a 10 kanál vizet elkeverjük, és hozzáadjuk a lisztes-sütőporos-kakaós keverékhez. A diót a tésztába keverés előtt durvára vágjuk. Ezután a tojások fehérjéjét felverjük, és nagy mozdulatokkal – nehogy a hab összetörjön – belekeverjük a tésztába. 180 fokon megsütjük.
A töltelék, vagyis inkább krém elkészítéséhez a tejből és a lisztből pépet főzünk, majd hozzáadjuk a vajjal kikavart porcukrot. Ha kihűlt a tészta, rákanalazzuk a krémet.
Végül a mázhoz a vajat, a kakaót és a cukrot folyásra melegítjük és a tésztára öntjük
A tésztához:
30 dkg kristálycukor
4 tojás
10 evőkanál hideg víz
10 dkg dió
20 dkg liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
20 dkg margarin
14 dkg porcukor
4 dl tej
2,5 kanál liszt
A csokimázhoz:
10 dkg vaj (fontos, hogy ne margarin legyen!)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
A tésztához a kristálycukrot, a 4 tojás sárgáját és a 10 kanál vizet elkeverjük, és hozzáadjuk a lisztes-sütőporos-kakaós keverékhez. A diót a tésztába keverés előtt durvára vágjuk. Ezután a tojások fehérjéjét felverjük, és nagy mozdulatokkal – nehogy a hab összetörjön – belekeverjük a tésztába. 180 fokon megsütjük.
A töltelék, vagyis inkább krém elkészítéséhez a tejből és a lisztből pépet főzünk, majd hozzáadjuk a vajjal kikavart porcukrot. Ha kihűlt a tészta, rákanalazzuk a krémet.
Végül a mázhoz a vajat, a kakaót és a cukrot folyásra melegítjük és a tésztára öntjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése