2015. április 14., kedd

Borított trópusi gyümölcsrizs keksszel







7 dl tej
20 dkg rizs
20 dkg keksz
10 dkg sűrített tej
10 dkg cukor
4 evőkanál zselatin
5 dkg tortabevonó
35 dkg trópusi gyümölcskonzerv

A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a rizst és megfőzzük (ha szükséges, pótoljuk kevés vízzel). A rizst teljesen kihűtjük, majd hozzákeverjük a sűrített tejet és a cukrot. A zselatint elkészítjük a tasakon levő utasítások szerint, hozzáadjuk a rizshez és hűtőben dermesztjük.

Az összeállításhoz egy kisebb lábasba (vagy formába) tesszük a rizst, utána a gyümölcsöt, a rizst, a kekszet apróra tördelve, és így rétegezzük, míg el nem fogy. A gyümölcsből hagyjunk a tetejére díszítésnek. 2 órahosszára hűtőbe tesszük, majd tányérra borítjuk, teszünk a tetejére gyümölcsöt, és ízlés szerint leöntjük olvasztott tortabevonóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése