2015. április 14., kedd

Diós-csokoládés torta








A piskótához:
12 tojás
1 csomag sütőpor
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt

A krémhez:
8 dl tej
2 csomag készen vásárolt csokoládés tortakrémpor

A díszítéshez:
5 evőkanál darált dió
3 evőkanál porcukor
egész diószemek
édes keksz

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral jó alaposan. A lisztet elegyítjük a sütőporral. A habhoz adjuk a tojássárgáját, és alaposan elkeverjük, majd jöhet a liszt
kanalanként, és óvatosan összeforgatjuk. Egy kisebb méretű tortaformát kiolajozunk, a fele masszát beleöntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt kisütjük (tűpróba). Várjunk a piskóta hűlésére, és később vegyük ki a formából. Kiolajozzuk újra a tortaformát, és kisütjük a következő piskótát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése