2015. április 22., szerda

Húsvéti kosár sonkával töltve recept








Hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 szelet kenyér
1 vöröshagyma
1 fej fokhagyma

bors
ételízesítő
olaj
pirospaprika
20 dkg füstölt sonka apróra vágva
1 leveles tészta
1 tojás
1 tojássárgája
1 kis üveges gomba
főtt rizs ízlés szerint


Elkészítése:
A darált húshoz hozzáadjuk az 1 tojást, a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, a tejbe beáztatott, kinyomkodott kenyeret. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, adunk hozzá pirospaprikát és a fasírthoz adjuk. Alaposan összekeverjük.
Kiolajozott nagy tepsiben kosár formát csinálunk úgy, hogy a közepe üres maradjon. A leveles tésztát kinyújtjuk, apró csíkokra vágjuk. Először alulról felfelé rakjuk rá a csíkokat, majd hosszabb csíkokat vágunk, és “befonjuk” a kosár oldalát vele. 4 hoszabb csíkot összesodrunk, ez lessz a kosár fogója. Az egészet lekenjük tojássárgájával.
Sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűlt, nagy tányérra tesszük. A sonkát olajon süssük kb. 10 percig. Először megtöltjük a kosarat főtt rizzsel, rá a sonkát, majd olajon párolt fűszerezett gombát teszünk bele.
A kosár fülét egyszerűen csak szúrjuk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése