2015. április 16., csütörtök

KAKAÓS PALACSINTA KÖRTE LAKVÁRRAL ,VANÍLIA SODÓVAL.









HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
5 dl szénsavas ásványvíz
.7 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
4 tojás
6 evőkanál étolaj
1 csipet só
4 evő kanál holland kakaó
körte lekvár

A VANÍLIA SODÓHOZ
2 tojás
5 dl tej
1 kávéskanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 dkg vaj
2 dkg cukor

ELKÉSZÍTÉS

1A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizetn és a kakaót keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.Megtöltjük
körte lekvárral,batyu formára alakítjuk.
2.A nanília sodóhoz 2 tojássárgáját 1 dl tejjel és a liszttel elkeverjük. 4 dl tejet a vaníliás cukorral felforralunk, a tojássárgás keveréket hozzáöntjük. Keverés közben sűrűre főzzük, majd hozzáadunk 1 dkg vajat.
2 tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, majd a forró mártáshoz keverjük.
Egy tányérra öntünk a sodóból és táláljuk a palacsintákkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése