2015. április 16., csütörtök

KAKAÓS PALACSINTA TÚRÓVAL TÖLTVE.TEJSZINES KAKAÓS MEGGY ÖNTETTEL








HOZZÁVALÓK

A PALACSINTÁHOZ

1,20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
2.2 tojás
3.3 dl tej
4.2 dl szénsavas ásványvíz
5.1 csipet só
6.2 kanál holland kakaó

A TÖLTELÉKHEZ
1.30 dkg túró
2.1 kis tejföl
3.fél citrom reszelt héja
4.4 evő kanál porcukor

A TETEJÉRE
1.fél kocka ráma
2.1 dl főző tejszín
3.3 evő kanál holland kakaó
4.kis kanál rum araoma
5.fél üveg meggy befőtt

Elkészítés:

1.A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a kakaót a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.
2.A túrót össze keverjük a tejfölel a reszelt citrom héjjal a porcukorral alaposan és megtöltjük a palacsintákat.
3.A vajat a tejszínt a kakaót a rum aromát alapos keverés közben felforraljuk.végül hozzá adjuk a rum aromát.
4.Tányérra öntjük az öntetet palacsintákat felvagdossunk ,a kakaós öntetre tesszük és végül megszórjuk
meggyel és fogyasztható is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése