2015. április 9., csütörtök

MÁLNÁS SÜTEMÉNY






hozzávalók / 4 adag
A tésztához:

30 dkg liszt
1 tojás
2 ek cukor
fél cs sütőpor
fél kocka margarin
15 dkg mandulaforgács
annyi tejföl, amennyit felvesz a tészta

A krémhez:

40 dkg málna
1 cs málnás tejszínes krém
1 kis dobozos hulala tejszín
1 cs puncs pudingpor
6 dl tej
3 ek cukor

elkészítés
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és kivajazott sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, középen kettévágjuk, majd csak az egyik darabot megint kettévágjuk.
A hulala tejszínt kemény habbá verjük.
A málnás tejszínes krémet 3 dl tejjel kemény krémmé verjük a habverővel.
A krémet és a tejszínt összekeverjük. Beletesszük málnát, tetejére hagyjunk a díszítésnek.
A pudingot elkészítjük a 3 dl tejjel és a cukorral, még melegen elkeverjük benne a margarint.
A vékony lapot megkenjük pudinggal, rátesszük a másik vékony lapot, most jön a málnás krém, és a tetejére a vastag lap.
A tetejét még kenjük meg málnás krémmel, és díszítjük egész málnákkal.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x20 cm
költség: 1800 Ft
fél margarin


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése