2015. április 9., csütörtök

Mézes-körtés pite karamellöntettel recept







A tésztához
7 csapott ek finomliszt
5 db tojás
4 csapott ek cukor
1 dl napraforgó olaj
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál sütőpor

A sziruphoz
2 evőkanál víz
2 ek méz
1 kg körte

A karamellöntethez
2 csapott ek cukor
1 dl habtejszín
elkészítés

A tojást kikeverjük alaposan a 2 kanál cukorral és a olajjal.
Hozzáadjuk kanalanként a 7 ek lisztet, a sütőport, és a mézeskalács fűszerkeveréket.
Egy tepsit lisztezünk, olajozunk, és beleöntjük a masszát.
A körtét meghámozzuk, felszeleteljük. Szirupot készítünk lassú tűzön a vízből és a mézből.
Megforgatjuk benne körtedarabokat, és a sütemény tetejére halmozzuk.
Előmelegített sütőben kisütjük.
A cukrot karamellizáljuk, felöntjük tejszínnel, és a félig kihűlt tésztára öntjük, majd késsel elsimítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése