2015. április 13., hétfő

Pizzatekercs







hozzávalók / 4 adag
50 dkg finomliszt
2 db tojás
2 ek vaj (lágy)
2.5 dkg élesztő
3 dl tej
160 g pizzaszósz
20 dkg párizsi
1 ek szezámmag
só ízlés szerint
0.5 teáskanál cukor

Elkészítés
Az élesztőt fél deci meleg tejben, amiben elkevertük a cukrot, duplájára kelesztjük.
A lisztbe beletesszük a tojást, sót, vajat, a felfutatott élesztőt és a langyos tejet, lágy gyúrható tésztát kapunk. A tésztának nem szabad ragadni a műanyag edényhez, ha ragad, akkor kevés lisztet tegyünk hozzá.
Meleg helyen duplájára dagasztjuk a tésztát.
Ha kész, kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a pizzakrémmel, rávagdossuk a párizsit, feltekerjük, és szeletekre vágjuk.
Megszórjuk szezámmaggal, előmelegített sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése