2015. április 22., szerda

Sós torta recept






Hozzávalók:

Püré:
2 kg burgonya
150 g tejföl
4 ek lágy vaj
só ízlés szerint

Rántott hús:
60 dkg csont nélküli karaj
3 tojás
liszt
olaj
zsemlemorzsa

Fasírt:
50 dkg darált hús
1 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
éteízesító
bors
pirospaprika
3 zsemle
1 tojás
zsemlemorzsa
olaj

Tetejére:
7 szelet császárszalonna
ketchup


Elkészítése:
A püré hozzávalóiból a szokásos módon burgonyapürét készítünk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Még melegen áttörjük, hozzáadjuk a vajat, tejfölt és krémesre keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A rántott húst a szokásos módon elkészítjük. A karajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A szokásos módon bepanírozzuk, forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük.
A fasírthoz a hagymákat apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával és jól elkeverjük. A húshoz adjuk a hagymás ragut, tojást, fűszereket, a tejbe vagy vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, majd jól elkeverjük a masszát. Golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük.
Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal, feleöntjük a pörét és jól lenyomkodjuk, hogy felvegye a tál alakját. Kis idő múlva kiborítjuk egy tálcára és lehúzzuk róla a folpackot. A szélét körbetesszük rántott hússal, majd fogpiszkálóval összetűzzük, hogy megtartsa az alakját. Ízlés szerint körbetesszük fasírttal és keveset teszünk a tetejére is.
A szalonna bőrét lehúzzuk, feltekerjük, összetűzzük fogpiszkálóval és forró olajban megsütjük. Kivesszük belőle a fogpiszkálót és a pürébe szúrjuk. Kepchuppal díszíthetjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése