2015. augusztus 13., csütörtök

Málnás túró varázs







Hozzávalók:
6 tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
2 ek keserű kakaópor
1 cs sütőpor
1 dl étolaj

A krémhez:
4 evőkanál tejföl
25 dkg margarin
20 dkg porcukor 
50 dkg túró

A tetejére:
2 cs. puding 
7 dl szénsavas málna üdítő
4 evő kanál cukor


 Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A  fehérjét kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül lassan belecsurgatjuk az olajat és még néhány óvatos mozdulattal összekeverjük.
A masszát, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a tejfölt azzal is keverjük egy kicsit. A túrós krémet a tészta tetejére simítjuk.
A málna zseléhez  a málna üdítőből, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni, de közben néha megkeverjük. Ha langyosra hűlt a krém tetejére kenjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Kockákra vagy szeletekre vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése