Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
20 dkg cukor (lehet porcukor vagy kristálycukor is)
1,5 dl olaj
1,5 dl langyos víz
38 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
2 csomag főzős pudingpor
7 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg margarin
1 rumaroma
A tetejére:
csokoládé vagy tortabevonó
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.
A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük. A margarint kihabosítjuk a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor apránként beledolgozzuk a cukros margarint.
A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk, és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a pudingos krémmel. A tetejét vízgőz felett megolvasztott tortabevonóval vonjuk be.
Megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon, majd ferdén szeletelve kínáljuk.
A tésztához:
6 tojás
20 dkg cukor (lehet porcukor vagy kristálycukor is)
1,5 dl olaj
1,5 dl langyos víz
38 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
2 csomag főzős pudingpor
7 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg margarin
1 rumaroma
A tetejére:
csokoládé vagy tortabevonó
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.
A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük. A margarint kihabosítjuk a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor apránként beledolgozzuk a cukros margarint.
A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk, és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a pudingos krémmel. A tetejét vízgőz felett megolvasztott tortabevonóval vonjuk be.
Megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon, majd ferdén szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése